Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Відео, Виставки

МЕД! Проект Олени Жеребецької. 23 лютого – 21.03.2021

Виставка художниці, дизайнера і викладачки Олени Жеребецької представлятиме кросовер екології, живопису та моди в мистецькому просторі галереї «Зелена канапа».

Мед – продукт життєдіяльності бджіл, який використовували наші предки ще до сільського господарства, а саме 13 000 років тому. Символ гармонійного симбіозу життєдіяльності людини з природою.

Сама ідея звернутись до теми бджіл виникла у художниці з початком карантину.

«Ми опинились закриті всі в межах своїх помешкань.  Замкнутий простір. Тривога. Обмеження пересування.

А за вікном весна починає свій життєвий рух.

Відкрите вікно. Бджола залетіла.  І тут приходить розуміння, що життя просте і прекрасне триває, що там за вікном все те, що, можливо, ти не зауважував. Бджола нагадала міф. Ейнштейн сказав: «Після вимирання всіх бджіл людство протягне лише чотири роки».  Можливо правда, можливо ні – перевіряти не хочеться.

І ми не здаємось. Ми, як ті працьовиті бджоли, завжди в динаміці.

Творчість, фарби і пензлі, втеча від реальності, пошук істини, життєствердне побудження до руху, думки про важливе і основне, про збереження життя – збереження бджіл. Дивовижних, маленьких, а таких важливих комах, елементу, знаку, символу і квінтесенції.

МЕД!

Як найпрекрасніше і найсправжніше золото»



 

в пресі: ESPRESO.TVКУЛЬТУРАУ ЛЬВОВІ МИСТЕЦЬКУ ГАЛЕРЕЮ АТАКУВАЛИ “БДЖОЛИ”

Олена Жеребецька

Біографія: Олена Жеребецька народилась у Львові. Закінчила ЛНАМ. Працює на посаді старшого викладача УАД (кафедра книжкової та станкової графіки).

Олена Жеребецька –  художник, громадська діячка, активна учасниця та організаторка мистецьких проектів в Україні та за її межами. Член Спілки дизайнерів України. Член Львівської обласної організації Національної Спілки Художників України.

Багато років працює творчо в ділянці малярства. Учасниця кількох десятків художніх виставок в Україні, Польщі, Франції, Чехії, Ізраїлі. Здійснила 8 персональних виставок у Львові,  Дрогобичі та Парижі.