Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Виставки

Сергій Савченко та Каміла Беднарська. „Як компенсація нам, проте, залишається кохання”. 25 вересня – 18 жовтня 2020 року.

Сергій Савченко та Каміла Беднарська.  „Як компенсація нам, проте, залишається кохання”.  25 вересня – 18 жовтня 2020 року.
“Науковий матеріалізм і прогрес підірвали основи усіх традиційних релігій, також зрозуміло, що жодне суспільство не може існувати без релігії. Всі сподівання на синтез науки й релігії зводяться на ніщо очевидністю смерті матерії, марнославством та жорстокістю, поширення яких неможливо зупинити. Як компенсація нам, проте, залишається кохання.
Метафізична мутація, якою оперує сучасна наука,веде за собою індивідуалізм, марнославство, ненависть і бажання. На відміну від насолоди, бажaння за своєю суттю є джерелом страждання, злості й біди. Усі філософи-не тільки буддисти, не тільки християни але й всі, хто заслуговує називатися філософами,- знали про це і вчили цьому. Вихід , який пропонували утопісти від Платона до Хакслі, в тому числі Фур’є, полягає в угамуванні бажання і страждання, шляхом негайного іх завдоволення. Рекламно-еротичне суспільство, в якому ми живемо, навпаки, прагне організувати бажання, поширити його в неймовірних масштабах, стримуючи його задоволення в межах інтимноі сфери. Щоб таке бажання не припинялось, слід збільшувати бажання, треба щоб воно не припинялося, поширюючись, пожирало людське життя..”
Мішель Уельбек. “Елементарні частинки”.
Паралельно в Гданську і у Львові відбуватимуться дві  виставки еротичної серії творів львів’янина, одного із найбільш харизматичних та важливих художників сучасного мистецтва України зі Львова Сергія Савченка та польської художниці Каміли Беднарської.
 Галерея “Savchenko gallery”, Гданськ: Каміла Беднарська (живопис, графіка) та Сергій Савченко (живопис, графіка, відео).
Галерея “Зелена канапа”, Львів: Каміла Беднарська (колаж) та Сергій Савченко (живопис, графіка, відео (анімація)).
Сергій Савченко

Народився у 1972 році у Львові.
У 1991 році закінчив Львівський коледж декоративно-ужиткового мистецтва імені І. Труша.
1998 закінчив Львівську Академію Мистецтв.

Працює в галузях живопису, графіки, фотографії, відео, анімації, вуличної скульптури, інсталяції.
Екс-куратор програми резиденцій в Музеї ідей у ​​Львові, Україна
З 1994 року бере участь у міжнародних резиденціях, майстер-класах та мистецьких заходах в Україні та в усьому світі.
Засновник галереї Савченко в Гданську, Польща. http://savchenko.gallery.
Живе та працює у Львові, Україна та Гданську, Польща.

В його творчій біографії близько 60 персональних виставок, в Україні, Франції, Ісландії, Німеччині, Росії, Великобританії, Швейцарії, Нідерландах.

Каміла Беднарська народилася 1983 року в м. Ряшів (Rzeszów), Польща.
Навчалася на факультеті  мистецтв у Ряшівському університеті,

у 2009 одержала диплом із відзнакою.
З 2011 р. є членом групи Dorotheya Fleiss & East West Artists.
З 2012 р. – Президент Асоціації сприяння та розвитку культури і мистецтва «Прикордонне коло».
Ассистент-викладач у відділі мистецтв Ряшівського універститету.
Працює в живописі та графіці.
Член Асоціації польских художників та дизайнерів.
Учасник 7 персональних і 60 колективних виставок у Польщі та за кордоном (Великобританія, Австрія, Бельгія, Греція, Румунія, Єгипет, США).

coexistence from serhiy savchenko on Vimeo.