Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Преса

У Львові відкрилася виставка відомого художника Дениса Струка “Поліфонія”

У Львові відкрилася виставка відомого художника Дениса Струка “Поліфонія”

8 травня, 2018 – 19:57

Сьогодні, 8 травня, у львівській галереї «Зелена канапа» відкрилася виставка живопису відомого львівського художника Дениса Струка «Поліфонія». Більш відомий широкому загалу як автор неймовірних гутних інсталяцій митець постане перед глядачами в дещо іншому амплуа.

На виставці представлено близько 20 полотен. Їх автор створив протягом останніх двох років. Роботи автора відображають пейзажі степу та моря, ліси та абстракції. Знайшлося на них місце і жінкам, які відображають три пори року – літо, зиму та весну.

«Роботи є дуже промовистими своїми тонкими емоційними враженнями переданими за допомогою пульсуючого кольору. В поліфонії візуального ряду, який побачимо на цій виставці, зазвучать абстрактні полотна, пейзажі вирвані з швидких імпульсів отриманих під час подорожей. Лінії і стовпи електропередач, просвіт сонця в сплетінні гілок дерев, відображення сонячних бліків у воді, навіть жіноче тіло Денис Струк зобразив яскравим зеленим кольором. Все наповнене сміливими кольорами, що як і в музичній поліфонії мають самостійне значення, зберігаючи рівноправність», – розповіла художниця та власниця «Зеленої канапи» Олеся Домарадзька.

Свого часу, митець брав участь в російсько-українській війні, що триває на сході України. Він пів року прослужив у добровольчому батальйоні «Чернігів». Проте того що бачив там не малює. За його словами, не спекулюватиме цією болючою темою.

Оглянути виставку можна до 3 червня.

Павло ПАЛАМАРЧУК, Львів, фото автора