Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Featured, Виставки

Наталя Гайдаш. «Тихе життя. Пробудження». 13 лютого – 11 березня 2018.

Наталя Гайдаш. «Тихе життя. Пробудження». 13 лютого – 11 березня 2018.

Перші вітражі виникли ще в Стародавньому Єгипті. Використовували їх в основному для декору вікон, захисту інтер’єру від яскравого сонячного світла. Неймовірно заспокійливий, чаруючий ефект кольорового скла на просвіт високо оцінили церковники і вітраж здобув надзвичайної популярності в оформленні храмових вікон. Другий сплеск популярності і розвитку вітражне мистецтво здобуло в епоху Сецесії.

Попри те, що в інтер’єрах вітраж і сьогодні використовують часто, художників, що працюють творчо і нестандартно  в цій техніці загалом обмаль. Таких, що роблять проекти і зовсім не більше ніж пальців однієї руки на всю Україну.

Серед найяскравіших прикладів використання віражної техніки в створенні творів сучасного мистецтва – Львівська художниця Наталя Гайдаш. Технічно – вона майстер своєї справи. стилістично її творчість це авторський впізнаваний фьюжн з символізму, естетизму та фольклорного стилів, а емоційно – Наталині твори про духовність і любов у всіх її видах.

Цього разу ми побачимо продовження виставки «Тихе життя», котра відбулася в жовтні 2017 року .

“Тихе життя. Пробудження”- це продовження своєрідної емоційної рекреаційної відпустки. Бажання, потреба, творчий пошук атмосфери відпочинку та релаксації. Ажурні панно з підсвіткою, неначе відтворюють стан, коли ти просто закриваєш очі і дрімаєш, бачиш мерехтіння в очах». А потім воно  трансформується у фазу пробудження зі сну. Зокрема відновлення та перезавантаження для активного нового життя. Ідея «пробудження» – це шлях психологічної реінкарнації людини через відпочинок, для того щоб, по новому зустріти схід сонця!»

Описує свою концепцію Наталя Гайдаш.