Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Виставки

«Чоловік про жінку» 21.11. – 17.12.2017. Фото проект Інни Шинкаренко.

«Чоловік про жінку» 21.11. – 17.12.2017. Фото проект Інни Шинкаренко.

2015 року в галереї «Зелена канапа» Інна Шинкаренко представила виставку «Жінка. Чоловік». Для неї Інна фотографувала успішних та відомих жінок, спершу в чоловічому, а згодом в жіночому образі. При цьому її моделі отримували задачу – пригадати чоловічі та жіночі риси у собі та проявити їх мовою погляду, жестів та міміки. Проект виявився надзвичайно популярним і отримав позитивні відгуки і великий інтерес у публіки та мас-медіа. Інна створила тонкі психологічні портрети людини дуальної, більш того підсилила ефект психологічного портрету доповнивши його авторським текстом портретованих.

Виставка «Жінка. Чоловік» переросла у довготривалий портрет. Спершу вона подорожувала виставковими просторами України і паралельно поповнювалась новими портретами. «Інтерсоно» Львів, художній музей міста Хмельницький. «Циферблат» у Харкові та Книгарня галерея у Дніпрі…

Та найцікавішим є те, що проект отримав продовження – виставку фото портретів чоловіків.

Ще на відкритті першої виставки Інна задекларувала сміливий намір – фотографувати у аналогічному стилі чоловіків. У це важко повірити, але їй це вдалося.

Інна Шинкаренко зуміла зацікавити взяти участь у фото сесії професійно успішних, мужніх чоловіків, відомих львів’ян та киян, яких обирала сама, користуючись особистим авторським критерієм фотомитця та психолога. Так само як минулого разу чоловіки фотографувалися двічі. Першого разу проявляючи свою маскулінність. А другого разу… демонструючи свої погляди і думки про жіноцтво, проявляючи свою емпатію до фемінності, шукаючи жіноче в собі.

Слід зазначити, що ця тема є актуальною у всі часи. А особливо сьогодні. І висвітлити її можна ой як по різному. Нещодавно на світовому рівні розвинулася кампанія Тhis is what a feminist looks like. Футболки з цим слоганом охоче надягнули на себе відомі чоловіки по всьому світові, від Барака Обами, до Бенедикта Камбербетча висловивлюючи свою підтримку. А британский актор Деніел Крейг підтримав кампанию з гендерної рівності We Are Equals. Він сфотографувався в рекламному ролику на цю тему, з`являючись у відео відразу в двох ролях – в традиційному образі агента 007 – втіленні мачизму і у ролі директора розвідки М – в жіночому одязі та перуці. Ролик бул зроблений до Міжнародного Жіночого Дня.

Як про жінок розповідають своїми потретами і вже традиційними авто текстами українські чоловіки в обличчі учасників проекту: Інна Шинкаренко привідкриває нам цю завісу.