Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Виставки

“Проникнення”. Ярина Мовчан. Левкас. 4 – 23 квітня 2017

“Проникнення”. Ярина Мовчан. Левкас. 4 – 23 квітня 2017
Львівська художниця Ярина Мовчан представляє першу в біографії персональну виставку в стінах галереї.
«Проникнення», як концепція творів для виставки, за словами Ярини Мовчан – це взаємопроникнення на духовному та метафізичному рівні. Між людьми, їх впливом одне на одного, проникнення філософії та віри в буття, позасвідомого у свідоме людини, снів у настрої, суспільства у індивідууми і тому подібне..
Ярина, уродженка Львова (1982), випускниця кафедри текстилю Львівського мистецького коледжу ім. І. Труша та Академії мистецтв, мама двох дітей та дружина іконописця Данила Мовчана. Саме Данило спонукав Ярину освоїти техніку сакрального малярства – темперу та левкас на дереві.
У цій техніці Ярина створює незвичайні емоційні композиції з тонким колоритом, стилізацією та символізмом характерним для іконопису. І хоча на цій виставці будуть присутні портрети святих Климентія, Варвари та Гліба, художниця наполягає, що це не є ікони.  Серед портретів буде і Яринин автопортрет і портрет Данила Мовчана.
Більшість творів, а їх буде 15 – 16, невеликого круглого формату, створені 2016 -2017 року.
Ярина брала участь у багатьох групових виставках в «Зеленій канапі», а 2012 року любителі мистецтва могли познайомитись з її творчість на персональній виставці в кав’ярні «Віденські булочки», що була колись на вулиці Катедральній.
Ярина Мовчан народилася  у  Львові  у  1982р.
1999 – 2003рр.  навчалась  у  Львівському  коледжі  декоративно –   ужиткового  мистецтва  ім. Ів. Труша.
2003 – 2009 рр. – Львівська  Національна Академії  Мистецтв.
2007р.-   позаконкурсна  учасниця  Міжнародного  молодіжного  симпозіуму  художнього  текстилю  “АрхеНиткаНово”

 Персональна виставка: 2012 – ″Людина і дерево″, Беккерей ″Віденські булочки″, Львів.

Групові виставки : 2006 – міжнародний салон  “Високий  замок”, Палац мистецтв,  Львів.

2007 – 08 –  участь у мистецькому  проекті   “VESELKA”  ( колір  зелений,  синій,  чорно-білий ) ,  Львів.                                                     2008 –  бієнале  “Ініціатива”, Івано-Франківськ, Чернівці, Ужгород, Тернопіль, Львів; “Гротеск у сучасному мистецтві”, Музей ідей, Львів; проект “Геометрія” (квадрат, коло) Львів; “Мистецький ужиток”, Палац мистецтв, Львів; міжнародна виставка “Високий замок”, Палац мистецтв, Львів; всеукраїнська  виставка “Текстиль у Львові”, Палац мистецтв, Львів.

2009 – ,,Підляшська осінь”, Підляшська Опера і Філармонія, Європейський  центр мистецтв, Бялисток, Польща; Польський салон ,,Poznaj Zmiany 2009”, Міжнародний торговий комплекс в Познані, Познань, Польща; Проект ,, Без образ”, галерея ,,Зелена канапа”, Львів.

2010 – “Відтворення раю”, Львівський музей історії релігії, Львів; Дні української культури у Варшаві, клуб «COCOdeORO», Варшава, Польща; Проект «Літні канікули», галерея «Зелена канапа», Львів, Україна;  The Organic Streetscape Projekt, Snowball Gallery; Toronto Ukrainian Festival, Торонто, Канада; Всеукраїнська трієнале «Живопис-2010», виставкові зали НСХУ,   Київ, Україна.

2011 – “Великодня”, галерея “Коралі”, Львів; Проект “Без образ”, FINE ART UKRAINE, Мистецький арсенал, Київ  (спільно з галереєю “Зелена канапа”; виставка “Біла”, галерея “Коралі”, Львів

2012 – виставка “Ню”, галерея “Коралі”, Львів.

2013 – “50 найцікавіших художників західної України”, палац Любомирських, Львів.

2014 – виставка  “АВТОПОРТРЕТ”,  музей  Жовківський   замок,  Жовква.

2015 – виставка “Різдвяна”, галерея ,,Зелена канапа”, Львів; Проект “ВИХІД, 5 РОКІВ ІCONART”, галерея ДЗИГА,  Львів.

2016 – виставка “Різдво в Iconart”, галерея “Iconart”, Львів; виставка “Різдвяна”, галерея ,,Зелена канапа”, Львів.