Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Преса

У Львові показують красу Землі від Ірини Дзиндри.

У Львові показують красу Землі від Ірини Дзиндри.
12 січня, 2017 – 22:09

Виставку розгорнуто у мистецькому просторі «Зелена канапа», що на вул. Вірменській, 7. Назва експозиції – Terra vita.

Авторка представлених у галереї робіт родом із Луцька. Художню освіту здобувала у Львові – спочатку  у Коледжі декоративного і ужиткового мистецтва імені  Івана Труша, згодом – в Академії мистецтв. Сфера зацікавлень Ірини Дзиндри – живопис, графіка та гутне скло.

Від 1999 року брала участь у колективних показах. З 2004-го робила у Львові персональні виставки.

У «Зеленій канапі» показує твори вперше. Підготувала для експозиції півтора десятка полотен-пейзажів та кілька скляних панно. Ландшафтні композиції виконані акриловими фарбами на полотні в авторській техніці або пластами кольорового скла.

«Твори дуже цікаві та неординарні і для мистецького Львова є незвичними, – вважає мистецтвознавець Олеся Домарадзька. – Назва виставки – «Жива Земля», але тут, як на мене, не тільки Земля, оскільки пейзажі – неземні, метафізичні, які відображають стан стихії». Олеся Домарадзька додає, що їй дуже приємно бачити такий напівабстрактний, сміливий живопис у виконанні Іри Дзиндри: «Terra vita – жива земля, земля як особистість, життя котрої триває мільйони років, а ми – люди, минаємо перед нею. Іра Дзиндра персоніфікує її, одухотворює цю вічну стихію… Її пейзажі максимально узагальнені. На них – наша планета невизначеного віку. Вона могла б бути такою тисячі років тому. Вона – це тільки образ, метафора себе самої…»

Сама ж авторка проекту говорить про те, що його головна мета – спонукати зупинитись, озирнутись, прислухатись і… побачити та почути щось надзвичайно важливе та цінне. «Все, що представлено на виставці Terra vita, – це молитва про мир», – говорить Ірина Дзиндра.

Відчути щось надзвичайно важливе і цінне при спогляданні робіт Іри Дзиндри у «Зеленій канапі» можна до 29 січня.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА.

Джерело: День