Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Преса

У Львові представили виставку прикрас у природному стилі

У Львові представили виставку прикрас у природному стилі
2 вересня, 2016 –
Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА

Експозиція оздоб авторства львівської художниці-ювеліра Майї Котельницької має назву «Коли настане ранок», і розгорнуто її у галереї «Зелена канапа», що на вул. Вірменська, 7. На виставці – двадцять  прикрас, серед яких – кольє, сережки, персні та брошки.

Майя Котельницька – випускниця Львівської академії мистецтв. Провадить активну виставкову діяльність в Україні та за кордоном. Учасниця міжнародних молодіжних артфестивалів. Створила бренд Maya. Уже восьмий рік поспіль створює прикраси у природному стилі. Вивчає як давні ювелірні традиції народів світу, так і найбільш витончений і яскравий період в історії ювелірного мистецтва – ар нуво,  а це – стильовий напрям у мистецтві (переважно в архітектурі, образотворчому й декоративно-ужитковому мистецтві) кінця XIX — початку XX століття. По яскравих і незвичних прикрасах видно, як Майя Котельницька експериментує з каменями і металами, активно застосовуючи також нестандартні матеріали – дерево, скло, порцеляну і фрагменти антикварних речей. Велику увагу приділяє тому, як прикраса працює на тілі людини.

«Спочатку в її дизайні прослідковувався вплив модернізму, а згодом, як і належить рослинам, що присутні в її творах  (вони ростуть) виростала і Майя Котельницька, стаючи все сміливішою у своїх експериментах і пошуках», – говорить мистецтвознавець Олеся Домарадська. І припускає, що Майя снить птахами і тюльпанами, листям та скам’янілими гілками дерев в ранковій росі, дивовижними космічними камінцями… А коли настає ранок, складає з них свої фантазійні авангардні прикраси з металу, дерева, кераміки, скла, коралів, перлин та кристалів.

Скласти власне враження про сни художниці-ювеліра Майї Котельницької можна до 18 вересня.

Тетяна КОЗИРЄВА, Львів. Фото Павла ПАЛАМАРЧУКА.

на сайті