Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Виставки

«Коли настане ранок». Виставка прикрас Майї Котельницької. 30 серпня – 18 вересня 2016

«Коли настане ранок». Виставка прикрас Майї Котельницької.  30 серпня – 18 вересня 2016

Снам завжди приділяли багато ваги. На початку  20 століття сни перетворили на мистецтво. Фрейдисти їх трактували, як відображення позасвідомого, а сюрреалісти їх просто обожнювали, адже в снах приходять ідеї для творчості, що не пов’язані з раціональним мисленням.

Львівська художниця – ювелір Майя Котельницька представить нашій увазі сни – створені власноруч.

Уже восьмий рік Майя займається створенням прикрас в «природному» стилі. Спочатку в її дизайні прослідковувався вплив модернізму, а згодом, як і належить рослинам, що присутні в її творах –  вони ростуть і виростала Майя Котельницька стаючи все сміливішою у своїх експериментах і пошуках.

Напевно, Майя снить птахами і тюльпанами, рапортами листя та скам’янілими гілками дерев в ранковій росі, дивовижними космічними камінцями…  а коли настає ранок – художниця складає з них свої фантазійні авангардні прикраси з металу, дерева, кераміки, скла, коралів, перлин та кристалів.

На виставці «Коли настане ранок» всього буде представлено близько 20-ти предметів, серед яких кольє, сережки, персні та брошки.

Майя Котельницька випускниця Львівської Академії Мистецтв. Працює у власній майстерні, веде активну виставкову діяльність в Україні та за кордоном. Крім того Maya Kotelnitskaya це комерційно успішний бренд, що продається в галереях і дизайнерських крамницях Львова, Києва, Одеси, Дніпра, Харкова, Петербурга та Москви. Про ювеліра Маю  Котельницьку пишуть модні сайти та журнали, зокрема www.wonderzine.com та Harper`s Bazaar (Україна).