Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Виставки

Олег Денисенко “Рівновага”. Графіка. 2 – 21 лютого 2016

Олег Денисенко “Рівновага”. Графіка. 2 – 21 лютого 2016

Художник зі Львова Олег Денисенко здобув визнання у світі, як графік. Про це свідчать 28 міжнародних нагород із Словаччини, США, Польщі, Югославії, Кореї, Росії, Румунії, Великобританії, Іспанії, Італії та 15 публічних колекцій, у яких перебувають твори Денисенка, зокрема в Норвегії, Польщі, Швеції, Росії, США та Італії.
Попри це художник не часто робить сольні виставки станкової графіки. Востаннє така виставка відбулася у галереї «Дзиґа» 2003 року.
Треба додати, що Олег Денисенко працює ще й у техніці левкасу та скульптури. Роботи у цих техніках він і виставляв попередні 13 років.
Тим більш цінною буде його виставка в «Зеленій канапі». На ній автор представить офорти з серій – ПОРИ РОКУ, 4 СТИХІЇ , ОЛІМПІЙСЬКІ МУЗИ, УЛЮБЛЕНІ ХУДОЖНИКИ та МУЗИЧНІ НОТИ .
Крім того будуть представлені естампи у техніці інтальо, 4 малюнки тушшю та пером.
Всі твори, а їх 45, були виконані впродовж останніх кількох років.

КУПИТИ ГРАФІКУ ОЛЕГА ДЕНИСЕНКА

Олег Денисенко

Народився 27 березня 1961, м. Львів. Закінчив Українську Академію друкарства, за спеціальністю «графіка».

1994 – персональна виставка в престижній шведській галереї Оlofstrom, яку відвідали шведський король Карл XVI Густав та королева Сільвія, після чого головна шведська газета Dagbladet надрукувала про нього статтю під заголовком: “Олег Денисенко-художник, який народився на 500 років пізніше свого часу”
1998 – після успішної виставки в галереї Аssen Амстердамі, яку відвідала королева Нідерландів Беактрис, в урядовій газеті De Grunya Amsterdammer надрукована стаття: “Геній із України”.
2003 – персональна виставка в “Українському інституті США” в Нью-Йорку (Ukrainian Institute of America, New York), після якої New York Times опублікувала про нього статтю під заголовком: “Художник, що здивував Америку”
2005 – персональна виставка в Нюренберзі в домі-музеї Альбрехта Дюрера (Альбрехт Дюрер Хаус)
2009 – обраний Дійсним членом Академічного Сенату Римської Академії Сучасних Мистецтв

Серед виставок у Львові

2013, Виставка «Музей. Графіка» в галереї «Зелена канапа», Львів
2011, Персональна виставка «Трикутник» в галереї «PRIMUS»Львів
2009, «Львівська графіка» Галерея «PRIMUS», Львів.