Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Виставки

Виставка Романа Опалинського. 3 – 22 листопада 2015 року. Живопис на склі, акварель.

Виставка Романа Опалинського. 3 – 22 листопада 2015 року. Живопис на склі, акварель.

Роман Опалинський широко відомий поціновувачам сучасного українського мистецтва львівський художник. Перш за все  – своїми філософсько – формалістичними левкасами з використанням кованих елементів та золочення.
Проте, на цій виставці, вперше, ми побачимо Опалинського з несподіваною експериментальною для автора технікою живопису – акварель, та олія  на склі. Цю зміну Роман пояснює так:

Двадцять років тому, художнику полюбилася складна та надзвичайно живописна техніка акварелі. Тоді він малював реалістичний живопис – пейзажі, натюрморти… Сьогодні, автор у своїй за 20-ти річчя виробленій стилістиці, використав давнє віртуозне вміння – малювати акварелями.

На ваш огляд Роман Опалинський представить 12 великоформатних робіт.

Треба зазначити, що у цей самий час у автора відбуватиметься ще 5 персональних виставок, у Польщі, в Братиславі, у Страсбурзі та у Лондоні

Роман Опалинський.

Народився 1962 року, в місті Городок, Львівської області. 1985 року закінчив будівельний технікум за спеціальністю архітектура. 1992  – Львівську Національну Академію Мистецтв, кафедра художнього скла.

З 1994 року здійснив 20 персональних виставок у Львові, Утрехті, Ерфштадті (Німеччина), а також в багатьох містах Польщі і Словаччини. Учасник мистецьких фестивалів Арт Київ, Файн Арт (Київ), Targi Krakow Art Expo, Арт – Монако, Арт – Цюріх, Арт – Базель, Бієналє Лондон та інших.

Роботи перебувають у музейних колекціях: Музей етнографії та художнього промислу ІН НАН України (Львів), в Запорізькогму обласному художньому музеї, Музеї образотворчого мистецтва «Козак Мамай» (Дніпродзержинськ) Мистецькій збірці Міністерства культури України.

Роман Опалинський  є членом Спілки Художників України, Заслуженим художником України, 2013 року отримав почесне звання «Заслужений діяч культури Польщі», а також почесне звання «Заслужений для культури Польщі» та ін..