Анонс
Художники
Виставки
Події
Відео
Преса
Наша Крамниця
Головна » Преса

«Природні» та шлях (про виставку Дениса Струка)

«Природні» та шлях (про виставку Дениса Струка)

Неділя, 20 квітня 2014

Ярина Коваль

фото: Ярина Коваль
Художник Денис Струк належить до кола митців, на яке керівник галереї «Зелена канапа» Олеся Домарадзька радить звернути увагу всім, хто цікавиться сучасним мистецтвом та питає її поради про найкращих художників міста

Попри те, що цей митець (який свого часу закінчив Львівську націо­нальну академію мистецтв за спеціальністю «художнє скло») не мав багато персональних виставок у координатах Львова, маємо до справи з художником, який щоразу дивує. Бо пропонує не лише інший творчий експеримент, а й глибший і завжди оригінальний підхід до теми.

Нова виставка живопису «Природні» в «Зеленій канапі» — теж така, де константою є лише вміння Дениса Струка інтуїтивно відчувати потрібний шлях у тому чи іншому проекті. Про нього нині говорять, що він жодного разу не схибив у колористиці. І це справді так. Чи йшлося про попередній його проект у «Зеленій канапі» «Палімпсест» (де митець «продемонстрував свій яскравий живописний стиль, що полягав у пошаровому нанесенні фарби з використанням трафаретів та утворенні живописного мерехтіння кольорів, гри з формами й асоціаціями в абстрактних полотнах»), чи про теперішній «Природні», в якому Денис як завжди «свіжий, експериментальний, колористичний та ліричний», а цього разу «ще й надзвичайно світлий», як і свято Великодня, на яке припадає його виставка в галереї.

Експозиція триватиме в «Зеленій канапі» до 27 квітня, а вже 29-го там відкриють виставку розпису по шовку «Жіночі примхи» Вікторії Дубовик.